Nu måste man dra i nödstoppen!

Nu har försäkringskassans hårdare tolkning av regelverket när det gäller assistans börjat skörda dödsoffer. Jag hoppas nu att regeringen omedelbart kommer att dra i nödstoppen, efter den tragiska händelsen när en kvinna med MS – diagnos dog på en handikapptoalett i Malmö. Ansvarig minister Åsa Regner har nu ett ansvar att en sådan här tragisk händelse inte upprepas

Regeringen med Magdalena Andersson i spetsen har tidigare sänt ut direktiv att strama åt ytterligare inom personlig assistans och även minska assistanstimmarna oavsett hur behoven ser ut.

Den här tragiska händelsen visar också att Sverige har tagit ett stort kliv tillbaka, när det gäller rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Den här är en åtstramning som slår mot de svagaste och det kommer också att innebära försämrade levnadsvillkor för många, som har ett funktionshinder.

Här kommer en bra blogg från Neuroförbundets ordförande!

http://neuroforbundet.se/opinion/bloggen/nar-hetsjakten-pa-sekunder-skordar-manniskoliv/

En kommentar

  1. Jonas E

    Var det inte nyliga domar som ligger bakom detta ?…..
    Med tanke på hur lång tid domstolarna brukar ta på sig så lär det vara Alliansens regelverk som kommit ikapp nu – dock tycker jag att denna regering borde agera snabbare med att justera i regelverket, för detta problem har varit på tapeten länge nu – ska verkligen ett dödsfall behövas för att man ska agera ?.

    Sen kan man undra hur mycket privatiseringar spelar in i fusk-problemet som man var ute efter – tänkte snarast på ”ju fler kockar desto sämre soppa” !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.