Norrlandsfientlig politik!

Nu har det nya året startat och årets första present från regeringen har kommit. Trots vallöftet från socialdemokraterna att bensinskatten inte skulle höjas, så har det ytterligare kommit en skattehöjning vid nyårsskiftet. Socialdemokraterna gör det också enkelt för sig och skyller på budgetförhandlingar med miljöpartiet. Det är i och för sig ingen överraskning att det är Norrlandsfientliga miljöpartiet som är drivande i frågan och det är också ett parti, som vill att man inför skatter på allt som rör sig.

Den grupp i samhället som påverkas mest av höjd bensinskatt, är de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. I Västerbotten har vi också av naturliga skäl, inte tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät. Tyvärr saknas den logiken av regeringspartierna
Enligt en ny undersökning av Skattebetalarna, så kan man också se att Västerbotten drabbas hårt av en skattehöjning på bensin. Med tanke på att miljöpartiet sitter i regeringen, så tror jag också vi kommer att få se fortsatta skattehöjningar. Tyvärr har också socialdemokraterna svikit väljarna och oss norrlänningar.

2 kommentarer

  1. Olle

    Dessa 2 partier kapar verkligen den gren de sitter på och samtidigt nu inför valet försöker de få med landsbygdsmedborgarna med lögner om deras stora landsbygdssatsningar som bara är illusioner .
    Men detta gör ju även de sittande politikerna i Umeå kommun, satsar på staden och vissa utvalda dela av landsbygden.
    Sen undrar jag hur L ställde sig i skolfrågan i byarna, röstar ni för eller emot ??
    Vill ni ha en levande landsbygd eller är det viktigare med idrottsanläggningar och broar till rekreationsområden. Storstäderna i söder utarmar norra landsändan ,storstäderna i norr utarmar byarna. Men som sagt de stora exportintäkterna kommer från norr, skog, malm och elström

  2. Basic Rules

    Ni liberaler vill ju gärna samarbeta med denna usla och medborgarfientliga regering, så varför klaga på sakpolitiken ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.