Bron mellan Lundåkern och Bölesholmarna!

 

Folkpartiet har i många år drivit att en gång- och cykelbro byggs mellan
Lundåkern och Bölesholmarna.
 
Detta är en förhållandevis billig investering som förutom att vara en tillgång för det rörliga friluftslivet, också skulle underlätta för bilfri kommunikation mellan de västra stadsdelarna och arbetsplatsen Volvo Umeverken.  Bron finns dessutom med som en av de åtgärder för bättre luftkvalitet i Umeå centrum.
 
Investeringen har dessvärre vid ett antal tillfällen flyttats framåt i investeringsplanen. S och V har valt gång på gång att skjuta upp den i investeringsplanen.
 
På nästa kommunfullmäktige kommer vi att anta den fördjupade översiktsplanen för älvslandskapet. Ett av målen med planen är att bidra till ökad tillgänglighet och skapa förutsättningar för ett bättre nyttjande av älvsstråket under alla årstider i samklang med bebyggelse och natur och kulturvärden.
 
Och en bro över älven skulle verkligen tillföra ett stort mervärde som ett centralt promenadstråk och sammanbinda de västra stadsdelarna och Teg-Böleäng samt även skapa ett bättre nyttjande av älvsstråket.
 
Att det verkligen kommer att bli en cykel och gångbro mellan Lundåkern och Bölesholmarna är något som jag kommer att jobba hårt för!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.