Blev Reinfeldt kvar utan plats när regeringen lekte hela havet stormar?

Statsminister Fredrik Reinfeldt har börjat göra det till en märklig ovana att blanda långa perioder av frånvaro i debatten med lite småmysko, överraskande och perifera utspel eller presskonferenser.

I dag uttalade han sig tämligen negativt om ansvarskommitténs förslag att avskaffa landstingen och dela in landet i ett antal storregioner.
Han har naturligtvis sin fulla frihet att tycka så, men analysen är inte särskilt övertygande eller djup i sak och med tanke på hur sällan han tar initiativ till att synas kan inte utspelet viftas bort som irrelevant eller ett förfluget ord.

Varför tycker statsministern att det är så angeläget att blanda sig i just den debatten just nu?

Även om jag i grunden gillar hans ledarstil och fortfarande tror att han kan bli en utmärkt statsminister i välkommen kontrast till föregångaren så kan jag inte påstå att Fredrik Reinfeldt övertygat särskilt mycket hittills.

Finns det en strategi bakom hans sätt att smyga i kulisserna och titta fram bara när han måste eller när ingen bett om det så är den inte helt lätt att begripa eller tolka.
Det är som om regeringen lekt hela havet stormar i sin interna rollfördelning och Fredrik Reinfeldt blivit kvar utan att hitta någon stol.

Fredrik Reinfeldt var en svårslagen oppositionsledare. Som statsminister blir betyget ännu så länge inte lika högt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.