Bättre att Reinfeldt kommer sent till festen än inte alls

Han har vandrat en lång väg på kort tid Fredrik Reinfeldt.

Från att nästan ha försökt göra nedprioriteringen av miljöfrågorna till ett tema i valrörelsen förra året börjar statsministerns läppar nu att färgas lätt gröna av det nyfunna intresset för klimatfrågan.

Vid det kommande mötet med USA:s president George W Bush vill han, enligt en intervju i Dagens Nyheter, göra den globala uppvärmningen till huvudtema för samtalet.

Det är lätt att raljera med Fredrik Reinfeldt omvändelse, men den är samtidigt en positiv konsekvens av ett lyssnande ledarskap.
Hellre en statsminister som vaknar än en som fortsätter att slumra. Balansgången mellan att vara lyhörd och att vara opportunist kan ibland vara fin.

Att Fredrik Reinfeldt nu vill tala miljö är välkommet. Först då blir det möjligt med en riktigt konstruktiv diskussion om miljöpolitikens innehåll.

En replik från den avslutade tv-serien Vita Huset dyker upp i minnet: sedan CJ erkänt att hon inte haft koll på en sakfråga utan bara låtsas förstå vad alla pratar om men nu vill lära sig ordentlig säger Sam:

"I’ll tell you what, let’s forget about the fact that you’re coming a little late to the party and embrace the idea that you showed up at all.’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.