Bristen på föryngring i politiken

Lotten Lindström påpekar på sin blogg att problemet med bristande föryngring inom politiken inte är begränsad till mindre kommuner. Och det är ju helt sant. Det är ett generellt problem egentligen överallt, till och med i de största städerna.

De politiska partierna har kvar sina gamla folkrörelsestrukturer och folkrörelsevanor, utan att längre ha den omfattning på verksamheten som ofta krävs för dem.

Hur partierna ska kunna ta med sina bästa traditioner in i en ny tid, men samtidigt släppa gamla ovanor och förnya sina organisationer och sina arbetssätt så att fler unga människor vill och orkar ge sig in i den politiska verksamheten kommer att bli en mycket omdiskuterad sak även framöver.

Hittills har de diskussionerna inte fört till några större genombrott.

En kommentar

  1. orolig

    Ja, föryngringen har inte lyckats så bra, inte heller bara i små kommuner. Däremot ska man nog inte alltid skylla på gamla strukturer. Klimatet för yngre som engagerar sig är långt ifrån det bästa, läs bara kommentarerna på kårordförandes blogg. Inte känns det som om de unga för särskilt konstruktiva debatter som kan tänkas locka fler. Nej, är det vad som väntar framtiden vet jag inte om hoppet är så stort. Undrar var de får detta beteende ifrån?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.