Ut med hästarna på ängen och sedan först till ladan

Jag är lite småskeptisk till det där med open stretch, eller dubbel open stretch, inom travet. Min inställning är ungefär den som Lennart Persson på travnet.se intar.

Men jag hajar ändå till och får tvivel när Micke Nybrink i den här krönikan intar en attityd som jag bara också måste ansluta mig till:

’Varför tror ni det är tvunget att testa dubbel open stretch? Jo, för att få nerv i loppen igen. För att vi ska vilja spela. För mig får de gärna släppa ut hästarna på en äng, skrika klara färdiga gå och sen är det först till ladan som gäller. Typ.’

För övrigt gillar jag inte Åby Stora Pris upplägg med kort distans. Skiljeheat är kul i och för sig, men långt mycket roligare vore ett svenskt långdistanslopp för världseliten. Kolla in årets startlista till Åby Stora – den känns minst sagt tunn om man jämför med forna tiders startfält. Loppet söker sin form.

Och som en läsare kommenterade här på bloggen senast jag tog upp det här ämnet: Umåker borde satsa på att etablera ett sådant långlopp för gulddivisionarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.