Bra villkor för företag är en förutsättning för fler jobb!

Idag besöker Erik Ullenhag Umeå! Erik är Folkpartiets ekonomisk-politisk talesperson och kommer bland annat, att besöka några företag i Umeå. Jag kommer att följa med under dagen och jag tycker det är bra, att det är företagsbesök på dagordningen.

Bra villkor för nya och växande företag är en förutsättning för fler jobb. Det är även viktigt att regelkrånglet minskar för företagen. Det som behövs i Sverige är en företagarpolitik som uppmuntrar eget företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv.

Det är också företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi inte ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.  Bra villkor för företag är också en förutsättning för fler jobb. Tyvärr förstår inte alla politiker, företagens betydelse för Sverige

Vi får inte heller glömma, att det är småföretagarna som utgör basen av företagandet i Sverige. När det gäller företag som har noll till nio anställda, så utgör de ca 95 procent av alla företag i Sverige. Om man ser till enmansföretag så är siffran hela 74 procent.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.