Mobilförbud ledde till bättre resultat!

Debatten om mobiltelefoner i skolan fortsätter och jag fortsätter att vidhålla att mobiltelefoner inte hör hemma i klassrummet. Sen tycker jag att det är ok att mobiltelefoner får användas på raster, men i klassrummet ska de vara avstängda

Att mobiler stör koncentration är ingen nyhet och därför borde det också vara en självklarhet, att man inte får ha med mobiler på lektionerna. Jag tror också att mobiltelefoner i klassrummet påverkar studieresultaten och det kanske är en av anledningar till att skolresultaten sjunker

I en Brittisk studie har man undersökt vilken påverkan mobilförbud i skolan har för elevernas produktivitet och testresultat. I studierna kom man fram till att resultaten förbättrades generellt, efter att en skola infört mobilförbud. Studierna visar också att mobiltelefoner har en negativ påverkan på elevernas resultat, genom att de distraherar eleverna.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>