Kommunfullmäktige!

Idag är det kommunfullmäktige och det kommer att bli en intressant dag. Från Liberalernas så har vi två motioner på dagordningen, en interpellation och en enkel fråga. Peter Sedlacek har en bra motion med rubriken ” Gör utnämningen av hedersmedborgare mera transperant” Idag är det verkligen inte transparent och jag tycker det är bra att Peter lyfter denna fråga. Motionen kommer inte att bifallas och det har jag ingen förståelse för. Det verkar ha blivit en prestigefråga.

Vår andra motion har skrivits av Emma Strömberg och har rubriken ”Egen bostadskö för enkelrum i korridor” Motionen tar upp frågan om behovet av att ändra reglerna för kötid för studenter, som flyttar in i ett studentrum. Jag tycker att det är en bra och viktig motion.

Interpellation som jag har skrivit, har rubriken ”Kommer Umeå att få en fullstor fotbollshall” Med tanke på alla turer kring ärendet, så vill jag ha ett klargörande vad som gäller.

Den enkla frågan som jag har skrivit, handlar om att det har ett flertal gånger uppmärksammats allvarliga brister i skolskjutsar, för elever från särskolan till hemmet. Misstag kan begås, men när de upprepas flera gånger kan det antas större brister i rutiner och uppföljning. Detta berör dessutom minderåriga människor med svårigheter att kommunicera, vilket gör det hela än allvarligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.