Man tar inte den här frågan på allvar!

Tyvärr hanns inte min interpellation om Umeå kommuns deltidsbrandmän, med på kommunfullmäktige. Den kommer istället upp under fullmäktige i mars.

Interpellationen handlar om att Brandchefen i Umeå kommun har fått in ett antal uppsägningar från de som tjänstgör inom räddningstjänst i beredskap vid stationen i Sävar. Brandchefen ser även stor risk att det kan bli fler vid övriga stationer i kommunen. Läget är oerhört allvarligt och jag börjar bli riktig orolig. Det känns inte heller, som den här frågan på allvar.

När det gäller deltidsbrandmännen så fyller man oerhört en viktig funktion, för att skydda Umeås kommuninvånare och med tanke på de stora avstånden inom kommunen är de livsviktiga. Saknas bemanning i stationerna i Umeås utkanter, så kommer det också att ta längre tid för brandkåren att rycka ut till en brand. Det är redan idag svårt att rekrytera till denna yrkeskategori och då går det inte bara att tro att allt löser sig självt.

2 kommentarer

  1. gerd

    Ger dig allt stöd i denna fråga. Nog är det väl märkligt att dessa grupper inom hela räddningstjänsten ska vara så ifrågasatta av sina politiska arbetsgivare.

  2. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Bra att vi är överens! När det gäller räddningstjänsten, så är det något som ska bara fungera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.