Det har tyvärr blivit en prestigefråga!

Nu har kommunen sagt upp avtalet med äldreboendet Astridgården i Hörnefors och det är mycket bekymmersamt. Förklaring är ganska enkel och det är att privata äldreboenden inte ska finnas i de styrandes värld. Skräddaren på Teg är ett annat tråkigt exempel, på hur de styrande har kört över de äldre. Med facit i handen så blev det inte heller lyckat, att kommunen tog tillbaka regin i egen drift.

Tyvärr verkar det här ha också blivit en prestigefråga, för de styrande i Umeå och därmed tar man inte hänsyn till vad de äldre vill.

När det gäller valfrihet så är det oerhört viktigt och det innebär att det inte är politiken som ska styra livet, utan individen måste ha frihet att välja sitt liv själv. Makten måste därför flyttas från politikerna till de äldre och deras anhöriga.

http://www.vk.se/plus/2090767/avtalet-med-astridgarden-sags-upp?pak=oCfLhLOFTV79PsUEn0qGEDGMgsbrA%2F2dS%2Fy3pkgu2VflI___PR3w%2F8kyBe6emexg%3D%3D

 

 

3 kommentarer

  1. Patrick Ohlsson

    Oerhört bekymmersamt. Det krävs två för en tango medan Umeå kommun i detta fall hotar och säger upp avtalet för att få sin vilja fram. Ett maktmissbruk som kommer att ge konsekvenser. Jag har erbjudit mig att bjuda båda parter på lunch för att få svar på mina obekväma frågor. Om nu någon törs äta med mig.

    http://patohls.blogg.se

    /Patrick

  2. Patrick

    Glöm aldrig bort att det är VI som bestämmer, Inte våra politiker.

    Under snart ett och ett halvt år har jag på mycket nära håll följt ärendet Umeå Kommun/Astridgården. Den sista veckan har jag själv satt mig in i allt på djupet för att försöka skapa mig en opartisk bild av det hela eftersom min inbjudan till lunch inte ännu har besvarats av kommunen, vilken däremot direkt togs emot och tackades ja till av Astridgården. Det jag fortfarande inte förstår är:

    1. Kommunens syfte och mål med deras beslut om att LOV inte skall gälla för nattinsatser.
    2. Varför klarar man inte av att förhandla fram en lösning tillsammans med Astridgården utan att u affekt försöka tvinga fram egna krav. (Jag påstår personligen att det beror på ett dåligt ledarskap i grunden. Skit rinner alltid neråt)

    En smula ironisk del när det gäller att tvinga fram sina egna krav är deras varning till Astridgården. De varnar torsdgen den 31/8 om att säga upp avtalet för ”Allvarliga brister i verksamheten” och att dessa skall vara åtgärdade senast måndag den 4/9. Läser man vidare i varningen så anser Umeå kommun att de allvarliga bristerna i verksamheten gäller SAMVERKAN och SAMARBETE med Umeå kommun (och det handlar enbart om ärendet runt nattinsatserna, inget annat) Men är det inte så att man hänvisar till något som redan har varit?…det går liksom inte att åtgärda. Astridgården får TRE dagar på sig att ”Åtgärda bristerna”. Men allvarligt.
    Hur klarar man av att ÅTGÄRDA brister i något som redan varit? Samverkan och samarbete handlar ju om TVÅ parter som skall komma överens om hur saker och ting skall fungera, eller hur? Hur skall Astridgården kunna lösa det….Särskilt över en helg…på helgerna jobbar ju inga tjänstemän på Umeå kommun??
    Nåja åter till grundfrågan som startade det hela…..http://patohls.blogg.se/?tmp=568962

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.