Det kan aldrig accepteras!

Våld eller hot som medel för att uppnå politiska mål kan aldrig accepteras i en demokrati. Nazisternas intrång i vår vardag känns därför mycket oroande.

I Göteborgmorgon kommer nazisterna att genomföra sin marsch genom centrala Göteborg och det förväntas bli stökigt. Nu har det beslutas att deras demonstrationstillstånd ska begränsas och det känns bra. Det finns även en stor risk för konfrontationer mot motdemonstranter på yttersta vänsterkanten, som mobiliserar sig och förbereder sig för bråk.

Jag förstår att många blir arga och besvikna över att nazisterna får genomföra sin marsch, men att använda våld gör inte saken bättre. Jag är också mycket bekymrad över nazisternas intrång i vår vardag.   

Över 10 000 motdemonstranter har också anmält sig. Det som händer innebär att polisen måste ha stora resurser på plats och jag hoppas polisen har läts sig av det som hände i Kärrtorp. Där satte man inte in några extra resurser trots förvarningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>