Man har nog spelat ut sin roll!

Nu presenteras det opinionsmätningar varje dag och givetvis ska man ta de på allvar. Nu har SCB:s stora partisympatiundersökning presenterats och jag väntar fortfarande på att Liberalerna ska börja lyfta. Jag känner mig ändå oerhört positiv och det är fortfarande en lång tid till valet. Man får inte glömma att 30 procent bestämmer sig sista veckan. Nu är det bara att kämpa och köra ända i kaklet och det är först på valdagen som allt avgörs.

Det som inte överraskar mig, är att Sverigedemokraterna fortsätter backa i alla mätningar och för mig är det också väntat. Jag tror också att man börjar spela ut sin roll i svensk politik. Jag skulle inte bli överraskad, om man hamnar under 10 procent i valet.

2 kommentarer

  1. Erik

    It ain’t over till the fat lady sings. Jag menar; sannolikt har vi inte ännu sett crescendot av migrationspolitiken. Kommer kommunalråden i Sverige att nästa är stå utanför Magdalena Anderssons dörr och äska mer statliga pengar? Kommer våldet och kriminaliteten i de utpekade områdena att klinga av? Kommer vi att kunna fördela lägenheter till de som får asyl beviljad utan att för den skull trampa de ungdomar som i dag bor hemma hos sina föräldrar och som mest av allt önskar sig en eget boende?

  2. Steppe

    Jag vet inte om du övh. välkomnar den här typen av inlägg, men jag gör ett försök:

    Den, enligt mig, största anledningen till att det går knackigt för Liberalerna är för att ni inte är speciellt liberala. När ni bytte namn och gjorde er av med Folkpartiet så uppfattades det som ett fokus på liberalism, men istället har ni blivit ”Moderaterna Light” – rätt rejält konservativa, alltså. Och när ni betraktas som ett mindre Moderaterna utan en egen plattform att stå på, varför skulle ni då få väljarstöd? Jämför med t ex Centern som har en utpräglad egen agenda och egen partipolitik.

    Mitt tips är att satsa på att utveckla er till att faktiskt bli ett liberalt parti. Stå upp för människans rättigheter, satsa på alla människors lika värde, jämlikhet & feminism, rätten till personlig integritet, nätneutralitetsfrågor, småföretagande etc. Bli partiet som värnar om människan – det är så ni vinner röster, istället för att stå i skuggan av ”det andra blå partiet”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>