Bro till Vasa!

Från Liberalernas sida så är vi mycket positiva till den nya färja som ska trafikera mellan Umeå och Vasa. Liberalerna är också det parti på riks som har varit mest positiva till en fast förbindelse över kvarken. Vi har även tagit ett beslut på vårt landsmöte i frågan.
Jag tror också att det på sikt måste börjas diskuteras om en fast förbindelse och då tänker jag på en broförbindelse. Nu kommer det att ta lång tid före en bro kan komma på plats och till dess så behövs en färja. När det gäller en framtida bro så behövs det en långsiktig planering och därför skulle det vara bra om frågan kommer upp på bordet.
Det ska nämnas att Maria Lundqvist Brömster (L) har skrivit en motion tidigare i riksdagen, om att det ska byggas en bro över kvarken.

En kommentar

  1. Hans

    Och vad kommer denna bro att kosta och vem betalar för den? Gör en jämförelse med Öresundsbron dess trafikunderlag och befolkningsantal i Malmö/Köpenhamnsregionen och du finner att inte en kotte kommer att ha råd att nyttja Vaasabron! Lägg i stället krutet på att få Botniabanan lönsam innan ni politiker gapar efter ännu ett byggande av ett onödigt monument över er egen förträfflighet!

    Mvh, Hans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.