Förskola i Umeå utreds för kopplingar till extremism

I dagens VK kan man läsa att Säpo intresserar sig för Umeåförskolan Bilaals ekonomi och det måste tas på fullaste allvar. Intresset handlar om att en av de imamer som är gripen har kopplingar till förskolan. Terrorforskaren Magnus Ranstorp säger också i en intervju att skolor, förskolor och till och med dagmammor har blivit inkomstkällor till extremister. Jag har nyligen ställt en interpellation som har frågeställningen ”Hur kontrollerar Umeå kommun, att skattepengar inte går till extremister och kriminella?” Den riktade sig mot kommunens föreningsstöd och projektpengar. Nu måste Umeåborna också få ett klargörande om skattepengar går via en kommunal förskola till extremism.

Det som känns mycket oroande är att det inte kommer någon reaktion från de styrande i Umeå. Varken socialdemokraterna eller miljöpartiet verkar reagera på Säpos tillslag i kommunen. Som jag skrivit tidigare så har man nog starka bevis för det man gör och när SÄPO anser att någon är ett hot mot Sveriges säkerhet och griper personer, då måste tas på fullaste allvar. Det krävs också allvarliga anklagelser för att terrorstämpla och ta en person som ska utvisas i förvar.

https://www.vk.se/plus/2790017/sapo-intresserar-sig-for-umeaforskolan-bilaals-ekonomi

2 kommentarer

  1. Petter

    Det är väl bara inse att S och MP har många väljare och aktiva från denna sida. Titta bara på MP motvilja att införa kontroller och annat för att begränsa dessa extremister.

  2. jonas

    Rent av bedrövligt av dom styrande av kommunen. Det verkar som dom inte törs eller vill agera ens när Säpo tar i förvar en skolledning, misstänkt för samröre med extremism, som kommunen ger pengar för att driva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>