Är det rimligt att kostnaderna har ökat så markant?

Idag har jag lämnat in en interpellation som handlar om hur kommunen jobbar för att förbättra sina upphandlingar. I Umeå har vi också det senaste året sett två upphandlingar som skenat iväg i kostnader och det är Lundabron och Maja Beskowskolan. Nu kan det finnas förklarliga skäl till ökade kostnader, men det känns ändå oroväckande att kostnaderna har ökat så markant för dessa projekt.

Här kommer interpellationen

Hur jobbar kommunen för att förbättra sina upphandlingar?

Den offentliga sektorn i Sverige förlorar oerhört mycket pengar på grund av slarv i upphandlingarna och enligt Dagens samhälle så slösas 10 procent av skattebetalarnas pengar bort genom dåliga upphandlingar. I Umeå har vi också det senast året sett två upphandlingar som skenat iväg i kostnader och det är Lundabron och Maja Beskowskolan. Nu kan det finnas förklarliga skäl till ökade kostnader, men det känns ändå oroväckande att kostnaderna har ökat så markant för dessa projekt.
Frågor till kommunstyrelsens ordförande
1. Hur jobbar kommunen för att förbättra sina upphandlingar.
2. Är det rimligt att kostnaderna har ökat så markant under byggandet av Lundabron och Maja Beskowskolan?

Umeå 2019-09-19
Peder Westerberg gruppledare Liberalerna Umeå

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>