Varför fortsätter socialdemokraterna att motarbeta privata aktörer inom hemtjänsten

Trots att en majoritet tidigare har sagt ja till LOV i kommunfullmäktige så fortsätter de styrande tillsammans med V att motarbeta privata utförare av välfärdstjänster. Nu har man i nämnderna beslutat om förfrågningsunderlag som grovt försvårar för de privata aktörerna, att fortsätta erbjuda sina tjänster.

Idag väljer en majoritet av alla med hemtjänst en privat utförare och det är ett bra betyg på att de privata utförarna gör ett bra jobb. Trots det så fortsätter socialdemokraterna och vänsterpartiet göra allt för att sätta stopp för valfriheten och man vill istället styra valet av utförare. För mig är det obegripligt och det är bara att konstatera att det är en ideologisk fråga. Det slår tyvärr också hårt mot små lokala företag och även många kvinnliga företagare. Det slår också hårt mot den majoritet som är mycket nöjda med sin privata utförare.Välfärden står också inför stora utmaningar och vi behöver istället fler utövare som kan hjälpa till. Då går det inte att motverka privata utövare som majoriteten gör.

Tyvärr är också den enkla sanningen att Vänsterpartiet fortfarande har inflytande på socialdemokraterna i Umeå. Vänsterpartiets motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet är heller ingen nyhet. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

Den vänstersväng vi ser i Umeå idag, är inte bra för Umeås utveckling och det känns verkligen inte bra, att socialdemokraterna låter vänstern ha ett sådant inflytande i politiken i Umeå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>