Umeå får ett nytt handelsområde!

Med tanke på att Umeå växer så ökar behovet av nya ytor för verksamheter och handel. Nu är det också klart att Umeå får ett nytt handelsområde och det är Sandbäcken som ska ligga väster om Greenzone på Erboda. Beslutet togs på ett nästan enhälligt kommunfullmäktige och självklart biföll Liberalerna detaljplanen. Miljöpartiet yrkade på återremiss på grund av risken för ökat bilresande i området.

Det är mycket bra läge på det nya handelsområdet och det är kopplingar till många boenden och att det är även gynnsamma förhållanden för utvecklade gång och cykelnät. Det är också ett bra läge med tanke på alla trafikleder runt om och det här skapar också möjligheten att stärka kollektivtrafiken till området. Skapandet av det nya handelsområdet kommer också frigöra ytor för verksamheter som behöver flytta från bostadsområden som tex Haga och Teg. Det kommer i sin tur att frigöra mark för bostadsbyggande.

Tycker också att det är intressant att de två styrande partierna miljöpartiet och socialdemokraterna har så kraftigt skilda åsikter hur Umeå ska utvecklas. Nyligen var det detaljplanen på Västra Brinkvägen som miljöpartiet var emot och nu är det den här detaljplanen.

1571240113

En kommentar

  1. Petter

    Ja det är ju bra så vi enklare kan konsumera ännu mer skit från ännu mer lågpriskedjor. Det räcker nog och blir över vad som redan finns.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>