Vallhundstävling i Lövånger

Jag blir lätt nervös vid sportevenemang, även när jag bara följer dem på tv eller via radio. Inför stora travlopp, när startbilen rullar, eller några game in i en Grand slam-final i tennis bultar hjärtat hårt, i synnerhet om jag håller på någon lite extra. För att inte tala om hockeysändningarna på radiosporten när jag kvällsvandrade runt i lägenheten under studieåren.

Men i helgen nådde min nervositet i sådana sammanhang nya nivåer när vi var på vallhundstävling utanför Lövånger och såg föräldrarnas border collies Frodo och Qoss tävla.

Det är en rolig sport om man har en liten aning om regler och poängsystem och gillar samspelet mellan hund och människa, med mycket psykologi och en viktig estetisk dimension där bedömningsmomentet kommer in i bilden.

Vallhundssporten är en liten folkrörelse med tävlingar runt om i landet vår, sommar och höst. Här nedan en bild på "publikplatserna". Tvyärr var jag så nervös under "våra" hundars insats att jag inte fick till några bra bilder alls under deras vallning.

Vallhundstavling

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.