Näringslivets betydelse!

 

Var i går på studiebesök på Umeå Kommuns Näringslivservice, ett oerhört intressant studiebesök. Jag fick ett oerhört proffsigt mottagande!!
Näringslivsservice är kommunens operativa organ för näringslivsutveckling och tillväxt, i uppdraget ingår att leda, samordna, utveckla och följa upp kommunens medverkan och engagemang i tillväxt och näringslivsfrågor.
För att sammanfatta det enkelt länken mellan kommun och näringsliv.
Näringslivsservice och dess personal gör ett oerhört bra arbete för att skapa ett gott lokalt företagsklimat i Umeå och skapa förutsättningar för näringslivet. Kommuner med bra företagsklimat har inte lika många arbetslösa ungdomar som kommuner med ett sämre företagsklimat
Under besöket fick jag bland annat information om verksamheten Ung Företagsamhet, det är något som verkligen behövs i kommunen. Ung företagsamhet har gett bra resultat hittills och många elever har startat egna företag. Samt en viktig aspekt är att fler ungdomar bör få möjligheten att prova på detta.
Jag kan skriva hur mycket som helst om Näringslivsservice verksamhet och betydelse för kommunen. Men för att sammanfatta besöket kan man konstatera att ett bra företagsklimat i kommunen är oerhört viktigt för kommuns utveckling och framtid.
              
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.