Umeås luft

Västra länken kommer inte att lösa alla problem med luften i centrala Umeå, så vi måste även hitta andra lösningar. Vi får inte heller glömma att Umeå växer och ska vi bli 200 000 invånare 2050 så kommer det att innebära mera trafik i centrala Umeå. Det spelar heller ingen roll om vi höjer bensinpriset, något som vissa partier vill.

Som jag nämnde tidigare i min blogg så måste vi göra något åt den tunga trafiken. Tyvärr så är vi beroende av lastbilar för att få tillgång till bland annat livsmedel, konsumtionsvaror och byggmaterial och så länge staden växer så ökar efterfrågan.

Så vad kan vi göra då? Jag tror att ett snabbt förbud mot tung trafik och att vi inrättar en miljözon i centrala Umeå skulle vara en bra lösning. En annan viktig sak är att fortsätta satsa på kollektivtrafiken, där åkandet fortsätter att öka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.