Vasaplan

Har läst kommentarerna på VK om missbrukarna på Vasaplan och jag börjar bli rädd för somligas människosyn. Missbrukare är vanliga människor som har kommit fel i livet och behöver stöttning av samhället och jag har själv fått uppleva i min närhet en person som från att ha varit företagare och familjefar blev missbrukare.

Är det inte bättre att vi istället börjar att bry oss om varandra som medmänniskor och försöker göra en hjälpande insats för missbrukarna istället. Samhället och då främst kommunen måste satsa mera resurser på att hjälpa dessa människor som hamnat fel i livet.
Ett annat stort problem är bristen på människor som vill engagera sig ideellt. Nu finns det många eldsjälar och föreningar som tex Öppen gemenskap som gör en fantastisk insats, men dessa eldsjälar och föreningar behöver mera stöd från oss andra i samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.