Åldersdiskriminering

 

Åldersdiskriminering är ett slöseri med resurser och Sverige behöver fler förvärvsarbetande och inte fler pensionärer. En annan viktig aspekt är att många människor vill arbeta längre upp i åldrarna.
 
Glädjande är att från den 1 januari 2013 blir diskriminering på grund av ålder förbjuden också inom samhällsområdena varor, tjänster, bostäder, allmän sammankomst, offentlig tillställning, hälso- och sjukvård, socialtjänst, socialförsäkring, arbetslöshetsförsäkring, statligt studiestöd och offentlig anställning.
 
Genom riksdagsbeslutet blir Sverige ett av de första EU-länderna som lagstiftat om ett utvidgat skydd mot åldersdiskriminering
 
Från och med nyår får man således inte diskriminera människor på grund av deras kronologiska ålder. Då kan människor inte nekas mobilabonnemang, bensinkort eller avbetalningsköp därför att de levt ett visst antal år.
 
Förslaget kommer även att ha stor betydelse för enskilda personer som idag riskerar att utsättas för åldersdiskriminering. Det kommer också att bidra till en förändrad attityd i samhället.

3 kommentarer

  1. Lennart

    Snacka om åldersdiskriminering – du åldersdiskriminerar i inläggets första mening. Men det är ju inget nytt att diskriminera pensionärer. De diskrimineras ju redan med en – jämfört med arbetare – extra kostsam skattetabell.

  2. Björn

    Så rätt så Lennart. Med den inställningen blir det inte lätt att göra karriär inom ett parti som ingen röstar på längre.

  3. Karin

    Björn, kan du börja med att titta på ditt egna jobb och se om du har någon riktigt framtid i din karriär? För att det märks att det inte har blivit en sån stor success inom din karriär och i med det menar jag för att det är verkar vara din sysselsättning att sitta framför en datorskärm och skriva otroligt onödiga och omogna kommentarer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.