SAS krisen

Kommer SAS verkligen att överleva? Nu har sju av åtta fackförbund skrivit på och allt verkar klart. Det enda facket som återstår är det Danska kabinfacket som ska låta sina medlemmar rösta om avtalet.

Jag har svårt att tro att man kommer att lösa denna kris i längden. Förra året gick SAS med en förlust på 2,1 miljarder kronor och börsvärdet har fallit med 90%  på fem år och de sista åren har ägarna stoppat in 11 miljarder kronor i bolaget. Man har en föråldrad flygplanspark som kräver nya investeringar och även varumärket SAS har blivit otroligt skadat.

Om man nu trots allt överlever efter det sista facket har fått röstat, så tror jag tyvärr ändå att varumärket SAS kommer att försvinna inom en snar framtid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.