Arbetsgrupp

Enligt VK i dag ska en arbetsgrupp tillsättas med uppdraget att utreda om citatet ”skriv något på väggen så att andra får veta hur du har det” innebär att klottrare inte kan lagföras. Om det är arbetsgruppens uppdrag, så tycker jag att man inte behöver en arbetsgrupp. Det borde hellre vara en jurists ansvar att utreda detta.

Det som Kulturnämndens sympatiska Ordförande uttalar sig i VK idag, instämmer jag helt med. En eventuell arbetsgrupp ska inte diskutera om citatet ska tas bort och istället diskutera hur man kan skydda konst från klotter.
Yttrandefriheten är viktigt och är en mänsklig rättighet och en absolut förutsättning för det öppna demokratiska samhället Alla ska kunna säga det de vill genom sin konst.
Samhället kan inte bestämma hur konsten ska vara eller vad konsten ska berätta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.