Höj det lokala aktivitetsstödet!

Idrotten och föreningslivets betydelse i en stad som Umeå kan inte nog betonas. I Umeå finns idag ca 730 föreningar av olika slag och en stor del av dessa är ungdomsidrottsföreningar. Att stödja föreningslivet är mycket viktigt då det är i stor del bidragande till Umeås invånares folkhälsa, fritidsnöje och allmänna välbefinnande

 
I dag står många ungdomar och barn utanför idrottsrörelsen på grund av att många föräldrar inte har råd ekonomiskt och det blir inte lättare för dessa ungdomar och barn när avgifterna höjs i föreningarna. Många föreningar har det jobbigt ekonomiskt och måste därför höja avgifter för att klara av sina kostnader.
 
Stödet från Umeå kommun, i form av både kontant föreningsstöd och tillgång till idrottsanläggningar är ofta helt avgörande för våra lokala föreningar. Därför är det viktigt att vi i kommunen tänker långsiktigt och inser att idrottstödet inte är en kostnad utan en investering för framtiden.
 
En höjning av det lokala aktivitetsstödet skulle vara en bra lösning, men då får man inte höja hyrorna som man gjorde förra gången man höjde aktivitetsstödet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.