Manifestation mot mäns våld mot kvinnor

I går var jag på en manifestation mot mäns våld mot kvinnor på Rådhustorget, det var jämställdhetsutskottet som var arrangör.

Mäns våld mot kvinnor är ett omfattande samhällsproblem som berör både kvinnor och män och är den mest akuta jämställdhetsfrågan. Det är även en fråga om grundläggande mänskliga rättigheter och demokrati

Förutom att öka skyddet och bistå de som utsätts måste man även skärpa straffen för grov kvinnofridskränkning. Man får inte heller glömma de barn som blir vittnen till detta våld att de också ska betraktas som brottsoffer. Ett ökat stöd till kvinnojourerna är också viktigt
Varje år dör i genomsnitt 17 kvinnor efter våld av någon de har eller har haft relation till. Varje år flyr 300 kvinnor och 1000 barn till kvinnojourernas beskydd.
Man får aldrig acceptera att kvinnors liv begränsas av män som förföljer, hotar och misshandlar
 

2 kommentarer

 1. Jan Sjöström

  Hej
  Våld oavsett i nära relation eller inte är av förklariga skäl inte acceptabelt och skall stävjas med alla medel. Dock saknar din inlaga tydlighet i att kvinnan står för en lika stor del av ett domesticerat våld, (delvis av en annan karraktär).Försök förklara för de barn till de män som fått se sina fäders liv tas bort som ett resultat av det våld dom utsatts för av en mamma/kvinna med formuleringar som att det är OK i kampen om jämnställdhet.Försök förklara för dessa barn varför inte en pappa kan få hjälp av samhället i en fråga som har sitt ursprung i ett våld i relation.Förklara för dessa barn hur det kan vara möjligt att samhället ser förövaren som brottsoffer Nej ett jämnställt samhälle kan alldrig nås på det andra könets bekostnad lika lite som att det hjälper kvinnans sak att undgå att lagföras för ett brott beroende på sitt kön. Saken är inte svart eller vit och våld i ett samhälle låter sig inte hanteras genom att ge något av könen ett ”slippa fängelse kort”.
  oCH NEJ ”Mäns våld mot kvinnor” är inte ett omfattande
  samhällsproblem, det är däremot våldet i sin helhet oavsett det är ett sk relationsvåld eller inte.
  Ps tvärtemot vad som tycks vara gemene mans syn så står det domesticerade våldet inte för merparten av våld mot kvinnan, enligt Brå så ligger den siffran stadigt på ca 20%, dvs 80% av anmälningarna berör våldet i samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.