Kommunfullmäktige

 

Idag är det årets sista kommunfullmäktige och det är en tunn dagordning. Det man kan nämna i dagordningen är Miljöpartiets motion Klimatsmart och Hälsofrämjande mat som innebär att i kommunal verksamhet, ska man ha vegetarisk mat som grundutbud och att man serverar kött, fisk eller kött till den som aktivt valt det
Från Folkpartiets sida yrkade vi avslag på motionen, det här är en gammal motion som Miljöpartiet har haft i olika kommuner runt om i landet och som man fått avslag på.
Måltidsservice har redan idag en handlingsplan för att öka vegetariska måltider, det sker främst genom att låta elever prova på vegetariska rätter som en valmöjlighet och i nuläget erbjuds redan vegetariskt alternativ till alla i gymnasiet och på många av våra grundskolor.
Om man ser till de flesta av dagens äldre är de flesta ovana vid vegetarisk kost. Det är mera viktigt att vi frågar våra omsorgstagare vilka maträtter de önskar. Sen är också energi- och proteinrik kost viktig inom äldreomsorgen och för att uppnå rätt mängd energi och näring behöver den kosten innehålla främst animaliska produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.