Unga ska ha jobb!

Genom att Regeringen har halverat arbetsgivaravgiften för dem under 26 år har fyra av tio företag fler unga anställda tack vare sänkt arbetsgivaravgift för unga. Kostnaden för att anställa yngre medarbetare har därmed minskat markant.

Att ha ett eget jobb som ung är viktigt och man får en mening och struktur i livet. Och det allra viktigast är att man kan försörja sig själv.
Stefan Löfven vill att en eventuell Socialdemokratisk regering ska höja restaurangmomsen och höja arbetsavgivaravgiften för unga till nivån som för alla.
Jag tror att både en höjning av restaurangmomsen samt en höjning av arbetsavgiftaravgiften skulle vara förödande för ungas chans att komma in på arbetsmarknaden.
 
Är otroligt imponerad av Tegs seger mot Övik i hockeyallettan med 7-1 borta med tanke på förlusten mot Kovland och den stora förlusten mot Löven. Man har fortfarande en stor chans att komma bland de fyra i serien, men då gäller det att vinna mot Sundsvall hemma på onsdag.
Löven har börjat serien otroligt bra, hoppas bara att formtoppen inte kommit för tidigt. Det skulle vara oerhört viktigt för hockeyn i Umeå om Löven tog steget upp i Allsvenskan. Att ta steget upp till Allsvenskan är oerhört svårt, med tanke på att lagen som ligger i botten på Allsvenskan är mycket bättre än tidigare år. Sen får man inte glömma hårdsatsande lag som Vita Hästen i ettan.
 
Dagens + Tegs seger möt Övik borta med 7-1 i hockeyallettan
 
Dagens – Löfvens utspel om höjning av restaurangmoms och arbetsgivaravgifter för unga    
 

4 kommentarer

 1. Tore G

  Kul att man tänkt till och kommit fram till i folkpartiet att unga ska ha jobb! Det tog bara lite tid men tanken kom till slut och det är ju tanken som räknas som man brukar säga! Hade ingen aning om att det fanns så skarpa hjärnor i folkpartiet. Det är nästan så att man kan konkurera med hjärntrusten i centerpartiet.
  Ja man slutar aldrig med att förvånas och det blir bara värre med åren också. Kanske att man kommer fram till något åtgärdsprogram eller vad tror ni?
  Kan kanske vara bra med fler tankesmedjor i alliansregeringen, tänk vad man skulle kunna åstadkomma i alliansregeringen om man samarbetade?

 2. Magnus

  Kan inte säga att jag till 100 vet att de är så många som har fått jobb sedan arbetsgivaravgifterna sänkts för dom under 26.. men man ska ändå ha i åtanke att de har inte var så här hög ungdomsarbetslöshet på GUD vet när.
  Sen de här men restaurangmomsen ”SUCK” när åt du ute senast ? först kan man ju säga att inte har de blivit billigare iafl, sen har inte nån restaurang som jag känner till anställt nån ny (inte inräknat mc-donald) bara för att ni sänkte momsen.

  Men en sak som jag nästan tror du är helt ensam om i hela alliansen och de är att du tycker att dom unga ska få komma ut på arbetsmarknaden och de ska du allt ha kredd för.

 3. Lena

  Ja du Peder. Fiskar du röster nu eller? Folkpartiet har aldrig och kommer knappast kämpa för att våra unga ska ha jobb och kunna behålla det till pension. Politik Peder är verklighet inte glida runt som du med flera gör och hoppas på folk ska tycka om en. En borgare har aldrig värnat om folket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.