Äldre dör i ensamhet i Umeå

I ett reportage som VK gjort har det framkommit att på kommunala äldreboenden har äldre fått dö ensamma. Trots vad som lovas i kommunens kvalitetdeklarationer dör äldre ensamma. Det är inte acceptabelt att det får hända och politiken i Umeå har ett stort ansvar.

 I Interpellationsdebatten som var i kommunfullmäktige skyllde vänstern och Tamara Spiric på regeringen att det är de som har försämrat för de äldre. Vänstern verkar glömt att de sitter vid makten i Umeå och därigenom har det ett stort ansvar över vad som händer i Umeå.

Att alltid skylla på regeringen har numera blivit klassisk Vänsterretorik i Umeå.
 
Jag tror att alla politiker i Umeå är överens om att äldre inte ska behöva dö ensamma på äldreboenden i kommunen, men de som sitter i maktställning i Umeå kan inte bara skylla på regeringen över vad som händer på kommunala äldreboenden i Umeå.
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.