Ojämställda löner

Tyvärr så är det fortfarande ojämställda löner och i dagens Sverige tjänar en kvinna i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mindre än en man under sin livstid. Regeringen gör därför nu en satsning på en lönekartläggning för att Diskrimineringsombudsmannen ska öka sina insatser på olika större arbetsplatser. Man ska också titta närmare på universitetens och högskolornas arbete med aktiva åtgärder.

Jag tror inte att det är hela lösningen på problemet med ojämställda löner, men genom att göra lönekartläggningar så får man en bra bild över verkligheten. Det finns mycket att göra i denna fråga och jag är otroligt glad över den nya Jämställdhetsministerns start på hennes nya arbete.

4 kommentarer

  1. Undrande

    Ojämställda löner har vi ju bl.a Folkpartiet att tacka för. Känner du inte er historia? Tycker ofta i dina texter att du är helt felplacerad. Eller ä du som miljöpartisten, vill synas

  2. Jan-Erik Vahlström

    Det skall löna sig att arbeta, ser jag på din afisch. För mej så lönar det sig dåligt när jag nu som pensionär skall ha ut dom pengar (lön) som jag har arbetat ihop. Vill du och ditt parti verka för att det blir lika beskattning av dom som nu jobbar och dom som redan har jobbat ihop och avstått lön till pension?

  3. Jan-Erik Vahlström

    Jag har mejlat till dig i Folkpartiet och bett om dina samt partiets åsikt och agerande gällande ”hyresskatten”. Jag emotser ditt svar snarast för att presentera det vid vårt nästa möte.

  4. Åsiktsmaskinen

    Ja, jag håller med ”Undrande”.

    I väldigt många av dina inlägg verkar du politiskt ligga betydligt närmare Sossarna än Folkpartiet.

    Är du månne medlem i fel parti?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.