Avskaffa Spelmonopolet

Idag spelar allt fler Svenskar via nätet på spelbolag som är licensierade i andra EU-länder och ca 70 % av alla pokerspelare i Sverige som spelar på nätet, spelar på dessa bolag.  

Dagens spelmonopol är inte bra och det är dags att öppna upp för fler aktörer på marknaden. Det viktiga är att dessa bolag följer Svensk lagstiftning och tar ett socialt ansvar.
 
Jag vet att det finns en stor rädsla att statens skulle tappa intäkter om man öppnade upp för andra aktörer, men så har inte fallet varit i ett flertal länder andra Europeiska länder som har öppnat upp.
 
Från Folkpartiet vill vi också införa en spelskatt som tydligt finansierar spelets negativa effekter som vård av dem som drabbas av spelmissbruk samt finansierar kontrollmyndighetens administration och övervakning av spelmarknaden.
Spelskatten bör också finansiera forskning om spelnäringen samt spelets effekter, positiva och negativa, på människor och samhälle.
 
Vi vill också se en reglerad spelmarknad där enskilda och utländska spelarrangörer kan verka i Sverige under förutsättning att de följer svensk lagstiftning. Vi tror att det går att förena fri konkurrens på spelmarknaden med ett socialt ansvarstagande för spelandes negativa sidor.
Som liberal är jag för den individuella människans frihet och därför tycker jag att det är dags att avskaffa spelmonopolet

En kommentar

  1. Lasse

    Men snälla du. Nu yrar du väl rätt ordentligt. Troode du va en person som stöttar sport och idrott, men ryktena om dig verkar stämma. Du kallar dig politiker? Trodde inte ens Folkpartiet skulle stå bakom något så dumt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.