Holmlund spelmonopolets verkliga vinnare

Klart att jag förstår att Holmlund blir upprörd, för att socialdemokratin är den verkliga vinnaren i spelmonopolet. Man tjänar nämligen ca 80 miljoner årligen på A-lotterierna och ett upplösande av spelmonopolet skulle minska intäkterna drastiskt. Det glömde han skriva i sin blogg

Som jag skrev i min blogg så spelar allt fler Svenskar via nätet på spelbolag som är licensierade i andra EU-länder och ca 70 % av alla pokerspelare i Sverige som spelar på nätet, spelar på dessa bolag. Om vi öppnar upp marknaden,så måste dessa betala skatt i Sverige istället. Sen är det viktigt att dessa följer Svensk lagstiftning och tar ett socialt ansvar.
Jag vet att det finns en stor rädsla att statens skulle tappa intäkter om man öppnade upp för andra aktörer, men så har inte fallet varit i ett flertal andra Europeiska länder som har öppnat upp.  Det som kan sägas är att Hästnäringen har andra förutsättningar än övriga sporter. Vid en avreglering av spelmarknaden måste extra hänsyn tas till de regionala förutsättningarna för hästnäringen

3 kommentarer

  1. Åsiktsmaskinen

    Håller självklart med dig i momopolfrågan.

    Men varför skall just hästbranschen ges extra förutsättningar på en öppen marknad?

  2. Lasse

    Se till att vinna valet så vi slipper denna pinsamma stavgångare till kommunalråd. Maken till stolpskott kan inte finnas inom Sveriges gränser!

  3. Håkan Bystedt

    Hej Peder!
    Ska inte lägga mig i debatten om hästsporten, men jag vänder mig mot den borgerliga mediamyt som du tydligen också gått på, att socialdemokratin är den verkliga vinnaren på spelmonopolet. Inget kan vara mer fel. Svenska Spel är vår värsta konkurrent, det gäller alla folkrörelsespel. Jag har som ordförande i Kombispel (A-lotterierna) i över tio år drivit frågan om att reglera in de internationella spelbolagen med ett licenssystem på den svenska spelmarknaden. Vårt (S) parti fattade hösten 2011 också detta beslut. Nej idag är det bara Svenska Spel, Vänsterpartiet och Anders Borg som tror på spelmonopolet.
    F.ö. gör vi numera ett överskott på mer än 100 miljoner och det är jag väldigt stolt över!

    Med hälsning
    Håkan Bystedt
    Ordf. Kombispel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.