Svenska språket en nyckel till integration

Grundläggande kunskaper i Svenska är en förutsättning för att komma ut på arbetsmarknaden och därför anser Folkpartiet att språket är en nyckelfråga till en bra integration i Sverige.

Vi har blivit påhoppade gällande språkkravet från andra partier och det har jag svårt att förstå varför. Genom att kunna det Svenska språket skapar man möjligheter att komma in på arbetsmarknaden fortare och vad är det för fel på det. Det är även en viktig demokratisk fråga att man ges möjligheten att följa med i samhällsdebatten och kunna följa politiska partier i deras debatter.
 
Jag tror att det är viktigt att vi lyfter debatten kring integration och tar debatten mot Sverigedemokraterna i integrationspolitik. Deras mål är att stoppa invandringen och deras största fiende är en lyckad integration. Vi behöver även en nyanserad debatt om integrationen, som både visar problem och fördelar.
Vem kan inte hålla med om att när människor från olika kulturer, värderingar, utbildningsgrader och sociala förhållanden börjar leva ihop uppstår fantastiska möjligheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.