Debatten om tv licenser

Debatten om tv licensens nuvarande form har ökat drastiskt sen Radiotjänst började jaga dator och surfplatteägare. Trots att SVT:s Eva Hamilton sagt i en intervju, att eftersom vi vet att det ska komma en ny konstruktion för hur public service ska betalas så har Radiotjänst valt att avstå från att fråga: Har du annat än tv?

Men nu säger Eva Hamilton i en annan intervju att Radiotjänst måste följa den lag som finns och det här är en fråga för våra politiker samt att Riksdagen stiftade en lag 2006 som talar om att alla tv – mottagare oavsett vad de kallas är avgiftspliktiga. Hamilton påpekar även i intervjun att hon hade hoppats att Radiotjänst skulle hålla en lägre profil.
Vad jag kan tolka när jag följer debatten på media så är inte en internetansluten dator, datorplatta eller mobiltelefon en tv – mottagare. Men Radiotjänst hävdar att en dator är en avgiftspliktig tv – mottagare
Nu när debatten om datorer och läsplattor kommit, tycker jag att det är ännu mera viktigare att hitta ett modernare sätt att finansera public service. Det är även dags att skrota den nuvarande tv – licensen.  Jag tycker även att det är synd att man inte gick vidare i den public service utredningen, där en av de viktigaste punkterna i utredningen var att en skatt skulle ersätta tv – licensen.

En kommentar

  1. Sven.

    Ett smart sätt att strypa internetanvändningnen! Det är säkert många som inte ser TV på datorn, det är ju mest ensidig propaganda och mörkande av sanningnen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.