Föreningslivets betydelse

Från Folkpartiets sida tycker vi att det är viktigt att stödja föreningslivet. Det är mycket viktigt med ett fungerande föreningsliv, eftersom det är i stor del bidragande till Umeås invånares folkhälsa, fritidsnöje och allmänna välbefinnande. I Umeå finns idag ca 730 föreningar av olika slag och en stor del av dessa är ungdomsidrottsföreningar.

I dag står tyvärr många ungdomar och barn utanför idrottsrörelsen på grund av att många föräldrar inte har råd ekonomiskt och det blir inte lättare för dessa ungdomar och barn när avgifterna höjs i föreningarna. Många föreningar har det jobbigt ekonomiskt och måste därför höja avgifter för att klara av sina kostnader.
 
Idrotten har även stor betydelse för att integrera människor från olika samhällsgrupper. Trots att man har gjort stora satsningar från regeringen, så finns det mycket kvar att göra.
 
Föreningslivet i Umeå kommun får stöd, i form av både kontant föreningsstöd och tillgång till idrottsanläggningar. Därför är det viktigt att vi i kommunen tänker långsiktigt och inser att idrottstödet inte är en kostnad utan en investering för framtiden. En höjning av det lokala aktivitetsstödet skulle vara en bra lösning

Som jag skrivit tidigare i min blogg, så tycker vi från Folkpartiet sida även att det är dags att förverkliga löftet och bygga ett Gymnastikens hus i Umeå snarast. Gymnastik är en av de allra största flickidrotterna och tyvärr inte hörs och syns så mycket i medierna. Gymnastik föreningarna i Umeå har fått vänta i över 20 år på att få ett gymnastikens hus och behöver verkligen nya ändamålsenliga lokaler.
När många partier inför valet lovade att Gymnastikens Hus skulle uppföras under mandattiden, så trodde gymnastikföreningarna att det nu skulle bli förverkligat.
Men tyvärr ville majoriteten något annat.
 

En kommentar

  1. matte

    Hej
    Finns en sak som är undersatt och det är en fullstor inomhushall för fotboll.
    Flest utövare och med massor av lag och talanger som bara försvinner då vi inte på ett seriöst sätt kan fostra vidare våra spelar under vinterhalvåret.

    Att klubbar som ufc och uik ens kan bedriva elitsatsningar är ju ett under av dessa klubbar.
    Att kommunen bara kan erbjuda den största sporten i Umeå en fjutig 7manna plan att träna på är och förblir ett stort skämt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.