Myten om ”Invandraren”

Jag läste igår en bra debattartikel Myten om ”Invandrare i VF, som var skriven av två socialdemokrater. Det var en bra debattartikel, där man bland annat påpekade att det finns få invandrare i maktpositioner. Jag håller helt med att vi har ett stort ansvar som politiskt parti att skapa mångfald i politiken. Från Folkpartiet tar vi detta på stort allvar.

I artikeln påpekade man även det ska vara en skyldighet att lära sig Svenska språket och att detta är nyckeln till att kunna vara en del av samhället.
 
Som jag skrivit tidigare i min blogg, så har vi tidigare blivit påhoppade, gällande språkkravet från andra partier och det har jag haft svårt att förstå varför. Genom att kunna det Svenska språket skapar man möjligheter att komma in på arbetsmarknaden fortare och vad är det för fel på det. Det är även en viktig demokratisk fråga att man ges möjligheten att följa med i samhällsdebatten och kunna följa politiska partier i deras debatter.
 
Grundläggande kunskaper i Svenska är en förutsättning för att komma ut på arbetsmarknaden och därför anser Folkpartiet att språket är en nyckelfråga till en bra integration i Sverige
 
Jag tror även att det är viktigt att vi lyfter debatten kring integration och tar debatten mot Sverigedemokraterna i integrationspolitik. Deras mål är att stoppa invandringen och deras största fiende är en lyckad integration. Vi behöver även en nyanserad debatt om integrationen, som både visar problem och fördelar.
Vem kan inte hålla med om att när människor från olika kulturer, värderingar, utbildningsgrader och sociala förhållanden börjar leva ihop uppstår fantastiska möjligheter

3 kommentarer

  1. Kalle

    Om nu Folkpartiet i Umeå tycker att det är viktigt med invandrare i politiken så tycker jag inte att det verkar som om man satsar på politiker med invandrarbakgrund.

    Vill man få röster från denna grupp så borde man kanske tänka om, det är ju inte så att Folkpartiet ökar i valopinionen direkt !

  2. Petter

    Vad är det för trams att SD:s mål skulle vara att stoppa invandringen. Föreslår att du läser igenom deras partiprogram och kollar upp fakta innan du kommer med (felaktiga) påståenden.

  3. Erik

    ”Deras mål är att stoppa invandringen och deras största fiende är en lyckad integration.”

    Du vet inte vad Sd är för parti uppenbarligen! Lyckad integration är självfallet ett av Sd:s mål. Jimmie Åkesson har vid flera tillfällen nämnt den relativt lyckade politiken vi hade till någon gång på 70-talet. Dagens politik är oerhört undfallande och vi står inte längre upp för våra värderingar och traditioner. Följden blir att invandrarna bor för sig och behåller sina egna traditioner. Därmed splittras Sverige allt mer.

    Man måste få klart för sig att det finns flera MILJARDER människor i världen som, med svenska mått, är helt utfattiga och lever i misär. Vi kan på sin höjd skrapa bort en bråkdels promille fattigdom och lidande genom att ta emot folk i Sverige. Men ens det är en jätteutmaning om de kulturella skillnaderna är för stora. Vi ser redan idag att det är ett totalt misslyckande.

    Levnadskostnaderna i tredje världen är oerhört mycket lägre än i Sverige. Man kan köpa flera ton ris i veckan, och försörja mindre samhällen med mat, för samma kostnad som att ta om hand en enda asylsökare i Sverige under motsvarande tidsperiod. Om Sverige inte hade det ryktet att vara att ett ekonomiskt paradis skulle strömmen av asylsökare minska kraftigt. Ha i åtanke att de som kommit hit har passerat ett antal EU-länder redan.

    Något är fel när asylsökare (som vi inte vet något om och som lika gärna kan vara grova brottslingar), rent ekonomiskt, prioriteras långt högre än våra pensionärer. Enligt migrationsverket kostar det i regel flera tusen kr per dygn att ta om hand en enda asylsökare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.