Cykelbro mellan Lundåkern och Bölesholmarna!

Än en gång har debatten om bron mellan Lundåkern och Bölesholmarna kommit upp till ytan. Från Folkpartiet sida har vi i många år drivit att en gång- och cykelbro skall byggas mellan Lundåkern och Bölesholmarna.

Jag har tidigare i min blogg skrivit om detta! Detta är en förhållandevis billig investering som förutom att vara en tillgång för det rörliga friluftslivet, också skulle underlätta för bilfri kommunikation mellan de västra stadsdelarna och arbetsplatser som Volvo Umeverken. Bron finns dessutom med som en av de åtgärder för bättre luftkvalitet i Umeå centrum.
Investeringen har dessvärre vid ett antal tillfällen flyttats framåt i investeringsplanen. S och V har valt gång på gång att skjuta upp den i investeringsplanen.
 
En bro över älven skulle verkligen tillföra ett stort mervärde som ett centralt promenadstråk och sammanbinda de västra stadsdelarna och Teg-Böleäng samt även skapa ett bättre nyttjande av älvsstråket.
 
Att det verkligen kommer att bli en cykel och gångbro mellan Lundåkern och Bölesholmarna är något som jag och Folkpartiet kommer att jobba hårt för!
 
En annan viktig fråga som gäller området kring Bölesholmarna, är allt sly som inte röjs bort. När man promenerar och cyklar längs utmed Umeälven så är det många ställen man har svårt att se vattnet. Många boende längs älven, har även många gånger klagat över allt sly som täcker utsikten mot älven. Många upplever även att promenera kring Bölesholmarna känns otryggt på grund av allt sly.
 
Älven och strandpromenaden är något vi ska vara stolta över och det ska kännas tryggt att vistas där.

En kommentar

  1. Michael

    En sån bro är en bra idé, men bron ska ligga några hundra meter uppströms från Bölesholmarna. Låt holmarna vara något av en frizon som bara nås från Tegssidan. Risken är ju annars att lugnet försvinner om det blir en allmän genomfartsled.

    Motionsfolket har större nytta av en bro uppströms som ger en lite längre runda att springa, cykla, stavgånga osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.