Livskvalitet hela livet!

Att ha en bra livskvalitet hela livet är en självklarhet och då är det viktigt att vi i Umeå har en bra äldreomsorg

Enligt nya siffror från kommunal så vill var fjärde vill inte arbeta kvar inom Västerbottens äldreomsorg om tre år. Det är de dåliga arbetsvillkoren och den låga statusen i omvårdnadsjobb som inte är bra
Jag känner en stor oro över dessa uppgifter från kommunal trots att det inte var något nytt, gällande situationen inom äldreomsorgen.
Det är viktigt att det måste bli mera attraktivt att arbeta i vården och man måste få mera inflytande och delaktighet i sitt arbete. Det är även viktigt att man även har rätt bemanning och det ska vara den äldres behov som är utgångspunkten
Ett stort problem är den låga personaltätheten på kommunens äldreboende och det leder i sin tur att personalen bara hinner utföra det grundläggande jobbet. På grund av den låga personaltätheten har man på vissa boenden, inte tid att ta en promenad med någon av de äldre.
I ett tidigare reportage som VK gjort har det även framkommit, att på kommunala äldreboenden har äldre fått dö ensamma. Trots vad som lovas i kommunens kvalitetdeklarationer dör äldre ensamma. Det är inte acceptabelt att det får hända och politiken i Umeå har ett stort ansvar.
Jag tror att alla politiker i Umeå är överens om att vi ska ha en bra äldreomsorg, men man kan inte som Vänstern och Tamara Spiric skylla på regeringen att det är de som har försämrat för de äldre. Vänstern verkar glömt att de sitter vid makten i Umeå och därigenom har det ett stort ansvar över vad som händer i Umeå. Att alltid skylla på regeringen har numera blivit klassisk Vänsterretorik i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.