Stora ekonomiska utmaningar i kommunen

Det här är den tid på året när de politiska partierna har sin budgetsprocess inför fastställandet av budgeten för 2014. Budgeten kommer sen att fastställas vid Kommunfullmäktiges junisammanträde.

Vi hade därför igår på Folkpartiets gruppmöte besök av kommunens ekonomidirektör Madelaine Gustafsson–Sjölin samt budgetchef Carina Nylander, som informerade om den aktuella ekonomiska situationen för Umeå kommun. Det var en intressant och bra dragning som vanligt av Madelaine och Carina.
 
Det man kan konstatera är att vi står inför stora ekonomiska utmaningar i kommunen de närmsta åren och det var ingen stor överraskning. Minskade skatteintäkter och kraftintäkter, samt förändringar i det kommunala utjämningssystemet är en del av förklaringen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.