Viktigt att vi politiker är ute i verkligheten

Folkpartiet har en stark historia i socialliberal politik och vem minns inte Bengt Westerberg som under 1985 års val gjorde en stor framgång för Folkpartiet med socialliberal politik på agendan.

Hans arbete un­­der re­geringsåren, som resul­te­ra­de ibland annat LSS och LASS som var den stora sociala reformen i vårt land, som gav landets förstånds­han­di­kap­­pa­de radikalt förbättrade livsvillkor
LSS reformen är än i dag unik i världen och många länder tittar på hur vi utvecklat assistansmodeller för att stärka den enskildes villkor och rätt till goda levnadsvillkor. För Folkpartiet är det av högsta prioritet att fortsättningsvis värna LSS och de möjligheter som denna rättighetslagstiftning inneburit och innebär för personer med funktionsnedsättning.
Igår var därför jag och mina kollegor i Folkpartiet Marianne Normark Gruppledare i Landstinget, Maria Lundqvist Brömstér Riksdagsledamot och besökte ett LSS boende, där vi träffade föräldrar till en boende. (Ett LSS-boende är en insats enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som innebär en bostad som är anpassad för personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar)
Det var ett otroligt givande och intressant möte på boendet med föräldrarna, som gav mig värdefulla kunskaper i mitt politiska arbete
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.