Viktigaste jobbet!

Det är glädjande att andelen som söker lärarutbildningen som förstaval ökar. Det är andra året på rad som antalet sökande ökar och i år är det 17 400 st sökande Ökningen bara i år är 15 procent jämfört med förra året. Genomsnittet för landets högskoleutbildningar är 6 procent, så ökningen på lärarutbildningarna är stor och signifikant. Men det som är mest glädjande är att förskollärarutbildningen, ökar med 30 procent fler sökande än i fjol.

Som jag har skrivit tidigare i min blogg så är lärare det viktigaste jobbet i Sverige, vi vet även att lärare är den avgörande faktorn för resultaten i skolan och därför har Regeringen bland annat infört särskilda karriärsmöjligheterför lärare Förslaget går ut på att legitimerade lärare ska kunna avancera till förstelärare eller lektor. På så sätt får man ett lönetillskott som förstelärare med ca 5000 kronor per månad och som lektor ca 10 000 kr per månad.
 
 
Vi tror även att genom ge lärare karriärmöjligheter stärker vi den pedagogiska utvecklingen inom skolan. För läraren är den avgörande faktorn för resultaten i skolan och vi måste ge dem möjligheter att utvecklas i sitt arbete.
 
 
Det är även viktigt att vi från kommunens sida satsar långsiktigt på fortbildning och kompetensutveckling för lärare. Vi får inte heller glömma att all skolpersonal har betydelse för eleverna och att det även där behövs en satsning. En satsning på tex elevhälsopersonal skulle även vara viktigt för att stärka skolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.