En satsning på föreningslivet är inte en kostnad, utan en investering för framtiden

I dag på kommunfullmäktige har vi beslutat att anta nya regler för kommunens stöd till föreningslivet. Jag vet att föreningslivet är oerhört värdefullt för Umeå Kommun och det även är viktigt att man från kommunens sida satsar på föreningslivet genom olika former av stöd. I min blogg har jag tidigare nämnt om föreningslivets betydelse, men det är värt att upprepa igen.

Från Folkpartiets sida tycker vi att det är viktigt att stödja föreningslivet. Det är mycket viktigt med ett fungerande föreningsliv, eftersom det är i stor del bidragande till Umeås invånares folkhälsa, fritidsnöje och allmänna välbefinnande. I Umeå finns idag ca 730 föreningar av olika slag och en stor del av dessa är ungdomsföreningar.
I dag står tyvärr många ungdomar och barn utanför föreningslivet på grund av att många föräldrar inte har råd ekonomiskt och det blir inte lättare för dessa ungdomar och barn när avgifterna höjs i föreningarna.
 
Många föreningar har idag det jobbigt ekonomiskt och måste därför höja avgifter för att klara av sina kostnader.
 
Föreningslivet har även stor betydelse för att integrera människor från olika samhällsgrupper. Trots att man har gjort stora satsningar från regeringen, så finns det mycket kvar att göra.
 
Föreningslivet i Umeå kommun får stöd, i form av både kontant föreningsstöd och tillgång till idrottsanläggningar.
Därför är det viktigt att vi i kommunen tänker långsiktigt och inser att föreningslivet inte är en kostnad utan en investering för framtiden. En höjning av det lokala aktivitetsstödet skulle vara en bra lösning.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.