Dags att tänka om gällande vårt försvar

Enligt en undersökning av Novus tror 6 % av Svenskarna att försvaret är bra, men hela 83 % tvivlar på att Sverige kan försvara sig vid ett anfall från en främmande makt. Tidigare har SVD avslöjat att Ryssland övat anfall mot Svenska mål och de enda som agerade var NATO plan: De Svenska planen stod kvar i hangaren.

Beroendet av Nato och USA är nu redan så stort att i väsentliga delar kan de svenska stridskrafterna inte längre användas självständigt. Redan under 90-talets socialdemokratiska regeringar beslutades att våra stridsflygplan skulle utrustas med Natos kommunikationssystem.
 
Jag tror nu att det är dags att vi omprövar vårt beslut att inte vara med NATO och ansöker om ett fullvärdigt medlemskap. Ett medlemskap i NATO skulle göra att, vi kan försvara vårt land och även få en möjlighet att bygga upp ett bra försvar.
 
Allan Widman, försvarspolitisk talesman i Folkpartiet har en intressant debattartikel i DN
 

http://www.dn.se/debatt/svenska-stridskrafter-helt-beroende-av-nato

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.