Socialdemokraterna överger Vänstern

Enligt Aftonbladet väljer Miljöpartiet att presentera Stefan Löfven (S) som sin kandidat till statsministerposten senast i höst. Samtidigt säger man nej till en koalition före valet från miljöpartiets sida.

Både Miljöpartiet och Socialdemokraterna säger också att vänstern inte ingår i planen för framtiden. Istället funderar man på någon annan lösning, med Folkpartiet som ett alternativ.

Nu är det Aftonbladet som har kommit fram med uppgifterna, men det verkar ganska troligt, efter vad man såg i den senaste partiledardebatten. Om allt stämmer så kommer Vänstern, inte ha några partier att vända sig till för ett samarbete i framtiden.

 

2 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Jag hoppas innerligt att om det är på det viset så ska det framgå klart och tydligt inför de Socialdemokratiska väljarna!
    Annars vore det ett fruktansvärt svek!
    Tror nämligen inte att det hamnar i god jord hos gräsrötterna!

  2. Neo

    Det bästa för Sverige vore just ett samarbete mellan S o Mp OCH Fp! Problemet är dock att Mp ännu inte insett att kärnkraften är det miljövänligaste alternativet och att Sverige måste storsatsa NU på forskning o utveckling av ny miljövänlig kärnkraft, men även miljövänlig uranbrytning, som kan använda dagens avfallsberg som nytt bränsle istället för att dumpa denna resurs i urberget i hundratusentals år! Alla risker med kärnkraften kan helt elimineras, och det är viktigare med nästan obegränsad tillgång på billig el, till tåg o elbilar o trådbussar o trådlastbilar…, än den minimala/eliminerbara risk som eventuellt kan finnas!
    Våra nuvarande kärnkraftverk måste ersättas under nästa årtionde på grund av hög ålder, och eftersom det tar lång tid att utveckla och bygga… ny modern kärnkraft så måste beslut om dessa tas NU!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.