Enkel seger för UIK

Igår var jag på T3 Arena och såg UIK vinna mot Sunnanå. Det blev en överraskande enkel seger för UIK och Sunnanå var en stor besvikelse. Jag förstår att man har släppt in så många mål med tanke på hur försvarsspelet var mot UIK. Sunnanå kommer att få det svårt att hålla sig kvar i serien om man inte skärper till sitt försvarsspel. UIK hade ett bra försvarsspel igår och det syns i statistiken med endast sex insläppta mål i serien.  (Sunnanå 21 insläppta på sex matcher)

Det som var tråkigt, var att det var endast 516 i publiken. En orsak kan vara vädret och att matchen sändes på TV.
Det som är glädjande är att UIK har ett lag för framtiden och det är bara att hoppas att man lyckas behålla merparten av spelarna till nästa säsong. Lyckas man behålla Lina Hurtig och stärka upp laget med en bra forward, då tror jag att UIK kan slåss i toppen av serien nästa år.
 
Idag släppte förbundskaptenen Pia Sundahage Sveriges trupp mot landskampen mot Norge den 1 juni i Linköping och det som var överraskande, var att Lina Hurtig inte var med. Det som är glädjande var att UIK får med Jenny Hjohlman, Hanna Folkesson och Emmelie Konradsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.