Hot mot demokratin

Vi har nog svårt att rekrytera förtroendevalda till politiken och det blir inte lättare när aktiva politiker hotas och förföljs.

Jag blir rent förbannad när jag läser Edward Riedls blogg idag och får läsa om de hot och trakasserier han och hans familj utsätts för. Att man även får påhälsningar hemma är inte acceptabelet.
Sen jag tog över som gruppledare för Folkpartiet har jag fått många anonyma inlägg som även berör min familj. Det är ingen rolig läsning kan jag lova. Som politiker ska man vara beredd att vara i hetluften, men att ens familj blir inblandad accepterar jag inte.
Nu är det bara hoppas att man får tag i personen eller personerna som hotar och förföljer Edward och hans familj. Det Edward skriver i bloggen, att han aldrig kommer att sluta med politiken för att några få personer hotar och trakasserar, är en bra markering från Edward.  
Men på sikt är det ett stort hot mot demokratin att politiker förföljs och hotas. Vem vill bli politiker i framtiden när man själv och ens familj blir hotade och får påhälsningar hemma.

En kommentar

  1. Maria

    Hej Peder!
    Egentligen är det inte svårt att rekrytera folk till politiken och särskilt inte till de högst arvoderade uppdragen. Varför inte tidsbegränsa de politiska uppdragen och göra politik till någon form av medborgarplikt (ist för värnplikt)? Då skulle alla vara medvetna om att samtliga någon gång ska företräda andra i olika sammanhang och på så sätt skulle lusten att hota avta! Jag tror nämligen att det är bra när våra folkvalda på alla nivåer har erfarenhet av det ”vanliga” livet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.