Anfall är bästa försvar

Precis som Mattias Larsson (C) skriver i sin blogg är en arbetsmiljöanmälan mot Tamara Spiric (V) dagens stora nyhet. I anmälan anklagas Tamara för att ha kränkt flera chefer inom Umeå Kommun.

Jag tänker precis som Mattias inte kommentera anmälan mot Tamara. Men det jag reagerar på är att Tamara påstår i ett uttalande i VK att "Under samtalet ska det också ha framförts att flera andra politiker betett sig illa under sammanträden i samband med budgetarbetet." Nu har jag varit med på alla möten i budgetarbetet och det Tamara säger stämmer inte. Att anfalla andra politiker för att försvara sina egna handlingar är verkligen dålig stil.
Det är min första budgetberedning som ny gruppledare och jag måste säga att underlagen samt dragningarna vi har fått från tjänstemännen har varit kanonbra. Jag har ett stort förtroende för vår Kommundirektör Mikael Öhlund och tjänstemännen på vår ekonomiavdelning samt ekonomidirektör Madelaine Gustafsson-Sjölin.
Sen är det inte svårt att räkna ut varför budgeten skjuts upp till hösten, för att istället tas i juni. Det enkla svaret är att S och V inte kommer överens om vilka besparingar som ska tas i deras gemensamma budget.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.