Ett bra samarbete stärker Regionen

Idag kommer jag att flyga till Vasa för att vara ombud för Regionförbundet Västerbotten på Kvarkenrådets årsmöte. (Kvarkenrådet är ett nordiskt gränsregionalt samarbetsforum för de tre österbottniska landskapen i Finland samt Västerbotten och Örnsköldsvik i Sverige som bildar Kvarkenregionen. Kvarkenrådet är ett av Nordiska ministerrådets officiella gränsregionala samarbetsorgan.)

Vi har mycket att tjäna på med ett samarbete i Regionen och Umeås närmsta stad är Vasa. Avståndet från kust till kust är endast drygt 80 km och mellan de yttersta öarna endast ca 25 km. Kvarken skiljer Bottenviken i norr från Bottenhavet söderöver och bildar en grund undervattenströskel i Bottniska viken. Det största djupet i Kvarken är endast 25 meter.
Jag tycker att det är bra att vi har ett så starkt samarbete i den Nordligaste delen av Östersjöregionen och det är även oerhört viktigt att vi har en pålitlig och stabil färjeförbindelse mellan Umeå och Vasa. En fungerande färja är oerhört viktig för att Östersjöregionen ska kunna utvecklas och ge turismen och näringslivet bra förutsättningar.
På vägen hem från Vasa kommer jag att åka färjan och närvara på en oerhört intressant transportkonferens, ombord på färjan MS Wasa Express. Temat för konferensen kommer att vara transittrafik i Nordeuropa och är en samverkan mellan offentliga sektorn och näringslivet. Konferensen anordnas av Botnia-Atlantica projektet Nordic Logistic Corridor Cooperation. (Nordic Logistic Corridor är ett internationellt transportstråk som kopplar samman Norge, Sverige, Finland och Ryssland.)
.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.